top of page

- Dr. Hauschka Concept  -

5847x6000-Roos tekening.jpg
IMG_0041.jpg
IMG_0055.jpg
IMG_0053.jpg
Ritme draagt het leven.

Volgens deze visie is alles met elkaar verbonden; je gezicht met je lichaam, je lichaam met je gemoedstoestand en je stemming met je uitstraling. Schoonheidsverzorging gaat dieper dan alleen je huid. Daarom heeft Dr Hauschka vanuit een holistische gedachte een cosmetica ontwikkeld op basis van hoogwaardige oliën en geselecteerde heilzame plantenextracten. 

"Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid." 


Elisabeth Sigmund, mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica

Je huid is een beschermend omhulsel van je lichaam en staat bloot aan invloeden van binnenuit en buitenaf die je huid verzwakken. Je huid reageert met reacties zoals droogte, een overmatige productie van talg, of een vroegtijdige huidveroudering.

Bij Dr. Hauschka Cosmetica worden deze veranderende huidbeelden gezien als een tijdelijk verschijnsel en maken we geen indeling in huidtypen. Je huid is een orgaan en de eigen activiteit ervan wordt gestimuleerd; op die manier ondersteunt Dr. Hauschka het zelfherstellend vermogen van je huid.

Het verzorgingsritueel in drie stappen: reinigen, versterken, verzorgen.

Alle gezichtsverzorgingsproducten van Dr. Hauschka ondersteunen en stimuleren elkaar. We maken onderscheid tussen reinigende, versterkende en verzorgende producten. Ervaar zelf het effect van de hoogwaardige etherische oliën en geselecteerde heilzame plantenextracten in de producen van Dr. Hauschka Cosmetica. Welk verzorgingsproduct je ook kiest – combineer het altijd met een reinigend, versterkend en vitaliserend product, zodat je huid perfect voorbereid is op de natuurlijke regeneratie.

Nachtelijke processen

Je huid gebruikt de nachtelijke uren om haar cellen te vernieuwen. Tegelijkertijd voert ze afvalstoffen via de poriën af. Tijdens de nacht heeft je huid geen bescherming nodig tegen weersinvloeden, maar juist de mogelijkheid om op eigen kracht te herstellen. Een crème kan dit proces vertragen en haalt de huid uit haar natuurlijk ritme. ‘s Avonds na de reiniging adviseren we daarom een vetvrije nachtverzorging met herstellende plantenextracten: Gezichtslotion, Gezichtslotion Speciaal en aansluitend het Nachtserum of Regeneratie Serum voor de rijpere huid.

Dit verzorgingsritueel bestaat al sinds 1967, voel je welkom voor een bijzondere Dr Hauschka behandeling of passend huidverzorgingsadvies. 

producten geschikt zijn voor jouw huid.

Wil je meer lezen over Dr Hauschka klik dan hier.

IMG_0152.JPG
bottom of page